Carrer de la Palla 6, un local amb història visible (Nació Digital)

L'actual botiga Olokuti conserva els murals descoberts d'anteriors negocis, alguns dels quals d'estètica modernista i gran qualitat.

Fa ja bastant de temps en Daniel Zapater em va advertir de l’existència d’unes misterioses pintures murals aparegudes i visibles en un local del Barri Gòtic. En concret al carrer de la palla número 6, a tocar de l’església del Pi. Olokuti Gòtic és un dels locals d'una xarxa establiments ecològics, bio de comerç just i local que s'ha caracteritzat entre altres coses per fer restauracions força respectuoses dels locals on s'ha anat implantant.

En el cas de la botiga que ens ocupa, enmig d'una de les zones més turístiques i amb més moviment comercial de la ciutat, només entrar ens sorprendran uns murals profusament policromats amb estètica i tipografia modernista a dalt de les parets i una figura humana coronada per llorer a la romana estenent la mà i la mirada cap al cel.

Olokuti Palla

Un mural de la botiga Olokuti Gòtic de Barcelona Foto: Dani Cortijo

Tot sembla apuntar que els murals són vestigis d'una antiga casa de pintures i lacats. Cercant en hemeroteques digitals vaig descobrir l’existència d’una important galeria al mateix carrer, la Galeria Lleonart, avui amb continuïtat al Carrer Aragó 230 però en contactar amb els propietaris em van comentar que hi havia diversos baixos en aquell mateix número i que ells ocupaven l’altre. Per tant, aquesta galeria i la botiga de pintures i lacats no eren el mateix negoci.

Olokuti Palla

Un mural de la botiga Olokuti Gòtic de Barcelona Foto: Dani Cortijo

Rere el mostrador es poden veure unes grues d'estil japonès volant sobre el mar. Són el record de l'antiga botiga de tèxtil japonès Nunoya, predecessora de l'actual negoci. La botiga de tèxtil japonès Nunoya segueix existint com a projecte, al carrer Aragó 230. Olokuti ha decidit deixar visible la història i la magnífica decoració dels seus projectes predecessors, donant lloc a una decoració eclèctica, original i misteriosa.

Olokuti Palla

Un mural de la botiga Olokuti Gòtic de Barcelona Foto: Dani Cortijo

És d’agrair aquesta actitud i aquest esforç en una ciutat on el que prima és renovar els locals centenaris esborrant tot el llegat dels predecessors primant el minimalisme i la practicitat. Espero i desitjo que el negoci duri molts anys i en cas que no sigui així el proper negoci que s’hi obri sigui dirigit per gent amb la mateixa sensibilitat per la història i el patrimoni de la nostra ciutat.

Font: Nació Digital (Texte i Fotografies: Dani Cortijo)


Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.